söndag 13 september 2009

Den stora Sverigeresan (2007) dag 7 & 8

Dag 7 på den stora Sverigeresan påbörjades resan söderut igen! Men innan vi lämnade Kiruna med omnejd så besökte vi Esrange Space Center en bit utanför Jukkasjärvi! Här fick vi veta mer om verksamheten där, se en film om rymdturism, som ju faktiskt inte är så långt fram i tiden, vi fick se lite raketdelar och sist men inte minst skjuta upp en raket i rymden! Vissa i klassen tyckte det var en mycket bra idé att klämma in sig i en raket!!

Bild nummer två är på Ida vid Polcirkeln höjd med Jokkmokk ungefär om jag inte minns helt fel. Ida hade fått för sig att testa vattentempen i olika sjöar runt om i Sverige!!
Dag 8 tillbringade vi i Arvidsjaur och Arjeplog. Vi började dagen med ett besök i Lappstaden i Arvidsjaur, innan vi shoppade loss hos Anna-Lisa i hennes souvenirbutik. Sedan åkte vi till Arjeplog där vi besökte Silvermuseet som finns till tack vare "Lappdoktorn" Einar Wallqvist, som samlade på sig bl.a. samiskt silver! Vi var även uppe på toppen av Galtispuoda-berget i Arjeplog, där för övrigt dagens bild, dag 8, är hämtad ifrån, samt Lillberget i Arvidsjaur.

Copyright: Sofia Allard

Inga kommentarer: