söndag 26 oktober 2014

Husbilssemester 2014

Förutom den där solsemestern på Kreta så hade jag faktiskt två veckors semester i juli. En av de här veckorna var jag och syrran ute och for i hennes och sambons husbil, som de hämtade i början av juli. Jag har ju redan bloggat lite om Falkenberg, men tänkte även blogga lite kort om resten av resan. Vi åkte söderut och till Apelvikens Camping i Varberg där jag bokat en elplats i två nätter. På eftermiddagen efter att vi kommit fram till Varberg tog vi cyklarna in till Varberg och kikade lite.

Copyright: Jenny Karlsson
På plats på Apelviken
Dag två på husbilssemestern tog vi då tåget ner till Falkenberg, planen var även att vi denna dag skulle gå en guidad visning på Varbergs fästning, men alla platser var redan tagna, så vi valde att besöka museet istället.

Tullbron i Falkenberg
Varbergs fästning
Dag 3 åkte vi till Blekinge och Karlskrona. Syrran ville nämligen ner i en ubåt, och som av en händelse så visste jag att man på Marinmuseet nu i sommar öppnat en utställning i en gammal ubåt. Så valet av nästa övernattning var självklart. Förutom Marinmuseet hann vi med att hälsa på Gubben Rosenbom och spela minigolf!
Utsikt utmed cykelvägen mellan campingen
och Karlskrona centrum
Marinmuseum i Karlskrona
Copyright: Jenny Karlsson
Blev lite star struck av att få träffa hr Rosenbom
Dag 4 for vi vidare till Öland, men jag lyckades fjäska till mig ett stopp vid Hagby kyrka utanför Kalmar. Hagby kyrka är en av få bevarade rundkyrkor i Sverige. Alltså var jag tvungen att få till ett stopp där. Dessvärre kom vi inte in i kyrkan pga en renovering.

Hagby kyrka
Efter att ha checkat in på Sonjas Camping på norra Öland så tog vi det ganska lugnt. Det blev t.ex. ett litet dopp i Östersjön från den fantastiska stranden alldeles i närheten av campingen.
Copyright: Jenny Karlsson
Sandstranden vid Sonjas Camping
Dag 5 var tanken att vi skulle ta en liten promenad i Trollskogen, men då man inte får parkera med husbil vid Trollskogens parkering, så blev det ingen promenad där. Istället for vi iväg till norra udden och Långe Erik innan vi for söderut. På vår väg ner till Borgholm och Kapelluddens camping där vi bokat in oss en natt så blev det ett lunchstopp vid Sandviks kvarn. Incheckade och klara på campingen tog vi våra cyklar och trampade iväg till Borgholms slott, där vi var med på en guidad visning. Efter guidningen cyklade vi tillbaka till Borgholm där vi bla valde att käka middag ute på restaurang.

Långe Erik
Sandviks kvarn

Borgholms slott
Copyright: Jenny Karlsson
Solnedgång vid Kapelluddens camping
Dag 6 lämnade vi Öland, men vi åkte inte så långt. Men innan vi lämnade Öland för den här gången var syrran snäll och hängde med till Himmelsberga - Ölands Museum. Här får man se hur det kunde se ut i en öländsk radby förr i tiden.
Himmelsberga
Efter att ha åkt över bron till fastlandet så stannade vi faktiskt i Kalmar. Campingen vi valt var Stensö Camping, som vi bott på många många gånger tidigare. Som så många gånger tidigare på vår husbilssemester så tog vi cyklarna in till stan efter att ha checkat in på campingen. Kalmar (liksom Öland) kan vi väldigt bra och det var lite som att cykla på hemmaplan. Syrran föreslog att vi skulle besöka Kalmar Läns Museum och jag tackade inte nej. Om det var för att hon själv var intresserad eller om hon bara var snäll då hon visste att jag gärna ville besöka museet vet jag inte.

Gamla Ångkvarnen, idag Kalmar Läns Museum
Dag 7, och vår sista dag på husbilssemestern tog vi återigen våra cyklar och trampade iväg. Den här gången till Kalmar Slott där vi planerat in en guidad tur i ett av slottets hemliga rum... Innan guidningen hann vi med en liten sväng på slottet. Efter guidningen unnade vi oss en lunch på det fashionabla haket McDonalds innan vi cyklade tillbaka till campingen, hängde på cyklarna bak på husbilen och körde hemåt!

Det var en ganska intensiv, men samtidigt väldigt rolig resa. Att vi sedan tidigare redan varit i Varberg, Karlskrona, Borgholm och Kalmar det gjorde ingenting. Jag hoppas självklart att det kan bli en liten husbilssemester nästa år. Då vore det kul att åka lite norröver...

Inga kommentarer: