lördag 21 maj 2016

Den stora Amsterdamresan 2016, dag 7. Amsterdam-Greven

Som jag skrev i förra inlägget så var det tidig avfärd från Amsterdam på torsdagen, när hemresan skulle påbörjas. Anledningen var att vi skulle ta en liten omväg hem. Det var nämligen inplanerat ett besök i Roermond och McArthur Glen Designer Outlet. Här finns alla möjliga märkesbutiker som: Versace, Gucci, Hugo Boss, Swarovski, Michael Kors, Prada, Ugg, Converse... Men här finns även Adidas, Nike, Puma, Reebok, Le Creuset och faktiskt - svenska Fjällräven! Här finns även flera caféer och restauranger, så man behöver inte shoppa hungrig och törstig. För min del blev det ingen shopping, men både syrran och C fick shoppat lite. Roermond ligger endast ca 30 min från Düsseldorf.


 Innan vi lämnade outleten och Roermond slog vi faktiskt till på en lunch på McDonalds, av alla ställen. Det behöver som ni förstår inte så fashionabla restauranger för oss.Vi lämnade Nederländerna och körde en bit i Tyskland innan vi återigen svängde av mot Nederländerna. Nästa stopp på vår resa var nämligen en fritidsmarknad i Winterswijk. Denna fritidsmarknad var självklart både syrran och C intresserade av, man vet aldrig vad man hittar till husbilen... Denna fritidsmarknad ska vara större än GeKås, och innan vi åkte ner till Nederländerna så skämtade jag och syrran om att jag kunde tänka mig att hänga med in, tillbringa max 30 minuter där inne och sedan bege mig tillbaka till husbilen och sova en stund. Men, det blev inte så. Jag hängde med hela tiden. Vi kom dock fram lite senare än planerat och hade bara lite drygt en timme på oss därinne... Det blev ingen storshopping, men ett torkställ och något skoställ om jag inte minns fel.

Vi lämnade butiken samtidigt som de stängde och sedan for vi vidare norrut, in i Tyskland och mot en stad som heter Greven. Utanför Greven hade syrran nosat reda på en trevlig ställplats, och vi hoppades självklart få plats, även om vi var framme först runt 18-snåret. Ställplatsen ligger väldigt fint mellan en kanal och en gästhamn, och det är gästhamnen som driver denna ställplats. När vi kommer till infarten av ställplatsen möts vi av han som typ driver gästhamnen och han meddelar att det är tyvärr fullt. Men så frågar han hur länge vi tänkt att stanna? En natt, svarar vi, och då säger han att det finns en extraplats för oss. Vi får ställa oss liksom mellan två båtar, på extraställplatsen. Vi är såklart tacksamma för detta, då vi inte var så sugna på att resa vidare. Jag stiftade lite närmare bekantskap med våra svenska grannar medans syrran och C gick och betalade avgiften för övernattningen.


Vi visste sedan tidigare att det finns en restaurang i gästhamnen så planen var att käka middag där. Våra svenska grannar meddelade dock att det var mycket folk denna kväll, då de inte fått bord förrän kl. 20.00. Vi knatade i alla fall ner runt 19 och chansade på att det kanske skulle kunna finnas ett bord för oss tre, och se det gjorde det. Vi behövde inte vänta flera timmar utan vi kunde bara slå oss ned.

Restaurangen där det höll på att bli tokigt...
När vi skulle göra rätt för oss och betala, efter den mycket goda maten, höll det på att gå illa. Ingen av oss hade tänkt på att det i Tyskland är mycket ovanligt att betala med kort, så det blev lite svettigt när den trevliga servitrisen meddelade att de bara tar Maestro på restaurangen. Men, efter att vi hade skrapat ihop våra kontanter som vi hade så lyckades vi betala notan.

Fronten på vår husbil, längst till vänster.
Det var tre sega husbilsresenärer som sedan hade en lugn och skön kväll i husbilen.

Besöksdatum: 5 maj 2016

Inga kommentarer: