fredag 4 maj 2012

Botaniska Trädgården i Göteborg

På Valborgsmässoafton var jag och min kära syster i Göteborg, och denna gång passade vi på att ta en liten närmare kik på Botaniska Trädgården. Och det visade sig att ingen av oss faktiskt varit där tidigare.

Anledningen till att vi fick för oss att besöka Botaniska Trädgården var att vi båda läst i Aftonbladet att den s k "Svinröven" blommade för tillfället. Denna blomma ska tydligen inte dofta det minsta gott utan mer stinka dött kött. Och något sådant kunde vi ju förstås inte missa!

Här finns nog blommor och växter från jordens alla hörn skulle jag tro. Vi började med att leta upp växthusen där vi visste att Svinröven skulle befinna sig. I vår jakt på Svinröven såg vi alla möjliga blommor, som köttätande växter, orkidéer, begonior och en massa andra blommor.

Efter viss möda lyckades vi leta upp den där Svinröven, eller Drakkalla som den egentligen heter, men vi blev faktiskt lite besvikna. Inte doftade den något! Faktiskt kände vi ingenting! Vi misstänker båda två att den faktiskt eg redan blommat kvar, för den såg lite småskrumpen ut.

Egentligen var vår plan att ta en titt på hela Botaniska, men då ingen av oss egentligen är några fantaster av blommor och växter så valde vi att leta oss tillbaka till centrum för att kolla i lite affärer! Vi får väl ta ytterligare ett besök en annan gång!

Insektsätande växt


Ser ni ansiktet?

Den s k Svinröven
Entré: Frivillig entré på 20 kr. Vill man besöka Växthusen kostar detta 20 kr. Betalas som i en parkeringsautomat!

Öppet: Året om!

Inga kommentarer: