onsdag 28 mars 2012

Grenna Museum - Polarcenter

Då har turen kommit till Grenna Museums "tredje ben", Polarcenter. I den här delen får man kort och gott, veta mer om expeditioner i Arktis och Antarktis.

Vem/vilka kom först till Nordpolen och Sydpolen? Vem var den förste att ta sig till båda polerna? Här finns modeller av Snow Hill, Nordenskjölds station på Antarktis, Svenskehuset på Spetsbergen.
Här finns även kartmodeller av Arktis och Antarktis som visar expeditionsrutter och forskningsstationer... Här i Polarcenter hittar man en pysselhörna för barnen och en läshörna för de vuxna.

Även i Polarcenter har man tillfälliga utställningar. Sommarens tillfälliga utställning handlar om den svenska sydpolarexpeditionen 1901-1903. Som en del i denna utställning har man nu byggt en kopia av Snow Hill på museigården, och den hugade kan sova över i Snow Hill!

Senaste tillskottet i Polarcenter, möts man av redan innan man kommer in på museet, nämligen kopian av Nordenskjölds "Snow Hill". Öppnas i mitten av maj!

Skinnarmo på väg till Nordpolen

Uppstoppad isbjörn på Polarcenter

Kartmodell

Vem kom egentligen först?
Modell av Maudheim på Sydpolen
Öppet: Dagligen, året om. Stängt: julafton, juldagen, nyårsafton, nyårsdagen.

Entré: Vuxen 50:-, Student: 30:-, Pensionär: 30:-, Barn 7-15 år: 20 kr, Familj (2 vuxna & 3 barn): 120:-, Barn under 7 år: Fri entré. (2012)

Tillgängligt: Ja, hiss finns.

Inga kommentarer: