onsdag 16 mars 2011

Prästens Badkar

I det lilla fiskesamhället Vik, på Österlen finns en unik sevärdhet, som kallas för "Prästens Badkar", eller "Rosenstenen". Det är en geologisk formation som faktiskt saknar motsvarighet någonstans i världen! Exakt hur den kraterformade bildningen har uppkommit är det ingen som egentligen vet, bara det är ju lite spännande. Namnet "Prästens badkar" sägs komma av att byns präst, som ingen kommer ihåg, sägs ha tagit sina bad här!
Det som fick mig att åka till Prästens badkar, var delvis att vi pratat om det lite löst i skolan, men även att det stod med på Simrishamnskartan som jag försökte lära mig, då jag hade praktik/sommarjobb på en turistbyrå. Och allt som är lite udda är ju spännande att se. Framför allt när man redan sett de där självklara sevärdheterna! Vi hade faktiskt ingen aning om vart bland "klipporna" som det här badkaret egentligen fanns, utan vi gick lite på måfå där bland stenarna och gick på magkänsla, efter bilder vi sett på "Prästens badkar". Saken är att jag nog får göra likadant nästa gång jag åker dit, för jag minns inte exakt vart badkaret finns...

När man går omkring där bland stenarna kan man passa på att njuta av utsikten över Östersjön och ut över Stenshuvud. Och varför inte ta ett dopp, eller njuta av sin medhavda picknick?


Hitta hit: Kör till Vik, "Prästens badkar" hittar du strax söder Viks fiskeläge. Kör mot hamnen, och håll till höger. Strax söder om hamnen finns en parkering där det är skyltat mot Prästens badkar.

2 kommentarer:

Mitt Österlen sa...

I love it Jenny!
Du är fantastisk på att rapportera och kommentera från din resor och promenader.
Kolla bara så att dina länkar stämmer...speciellt min:) Där är nog något som inte stämmer, troligtvis två st http. Korrekt adress är:

http://www.mittosterlen.se/
Ha det gott, så ses vi säkert en dag!

sportigajenny sa...

Jag ska genast gå in och ändra så att länken till "Mitt Österlen" blir rätt. Tack för att du är uppmärksam, jag brukar kolla så att länken stämmer, men här har jag missat!