lördag 26 juli 2014

Rosenborg

Insprängd mellan det kommunalägda bostadsbolagets fastigheter i centrala Norrahammar ligger "Rosenborg". Här bodde en gång i tiden Axel Gunnesson. En dag 1952 lämnade Axel Gunnesson sitt hem, Rosenborg. Han lämnade det så som det stod med möbler, kläder, husgeråd, livsmedel... Allt.
Gunnesson var möbelsnickare till yrket och fortsatte med detta i sin fars anda. Han var dessutom verksam som begravningsentreprenör där han även fick nytta av sina kunskaper som musiker.
Hans dotter, som så småningom ärvde huset, överlät det till Föreningen Industrimuseet i Norrahammar. Visningar sker efter överenskommelse.
 

Jag hade möjligheten att besöka Rosenborg i samband med ett halvdagsmöte som jobbet hade på Norrahammars Industrimuseum. Innan vi åkte tillbaka till "stan" så fick vi ett besök här. Har ni chansen att besöka Rosenborg, gör det. Man liksom bara väntar på att familjen ska komma hem från en utflykt eller nåt sånt!

Nu är det ju ett tag sedan jag var på plats och minns tyvärr inte adressen, men kontakta Norrahammars Industrimuseum om du är intresserad av att besöka Rosenborg!

Inga kommentarer: